Laddar

Regummering eller nya däck?

Jag har varit inne på det där med att skaffa nya däck till bilen, men jag vet inte riktigt hur man skall resonera i frågan. Det finns ju alltid möjligheten att köpa en uppsättning nya sommar- vinter- eller dubbfria däck. Samtidigt kan dessa kosta en hel del. Ett alternativ är att sikta in sig på vad som kallas regummerade däck. Jag har ännu inte riktigt fått klart för mig vad detta innebär fullt ut. Dock kan jag tänka mig att det handlar om att man återanvänder gummit från äldre begagnade däck för att göra nya. Jag vet inte riktigt om så är fallet eller om det förhåller sig på något annat sätt, men det är klart billigare med denna sort. Även om det kanske skulle spara en del pengar att välja denna typ av däck, vet jag inte om det känns helt bekvämt. Det är väl dumt kanske, men jag tycker om att ha nya däck på bilen. På något sätt känns det som att man är säkrare om man har sprillans nya däck jämfört med om man skulle ha någon annan variant.

Oavsett vilket det nu blir kommer vi behöva skaffa nya innan säsongen är över och man skall ha på nästa uppsättning. Både de sommar- och vinterdäck vi nu har, är slitna och skulle knappast klara så många fler mil. Jag vet inte om man behöver byta däck riktigt ännu, men det är väl bra att vara ute i god tid även när det kommer till bildäck av olika slag.