Laddar

Det var på håret!

En vän till mig har bestämt sig för att gå till en klinik för att få bukt med sitt hår. Han har på senare år blivit alltmer tunnhårig, vilket givetvis stör honom. Eftersom att han jobbar som timvikarie och inte tjänar så stora pengar har hans far lovat honom att låna ut pengar om så skulle behövas för en transplantation. Värt att tillägga är att hans far, även han tunnhårig, har haft svårt att komma överens med detta faktum. För hans del är det dock för sent eller det skulle i alla fall krävas en hel del transplantationer för att återställa hans forna hårsvall. Min vän har än inte tappat så mycket hår att det är någon större fara.

Vi kollade upp priser på nätet härom dagen för att göra någon slags beräkning över vad det skulle kosta honom att utföra en transplantation och kom fram till att tjugofem tusen var rätt rimligt. Tjugofem för att slippa vara tunnhårig tyckte inte han var för mycket och jag kan verkligen förstå honom. Vet inte själv hur jag hade hanterat att bli tunnhårig. Säkert hade även jag betalat varenda öre för att få tillbaka mitt hår. Det är rätt märkligt det där med hur stor betydelse hår egentligen har. Samtidigt som det är lätt att förstå eftersom det är bland det första man upptäcker hos en person. Rädslan för att bli eller i alla fall se gammal ut är ett rätt utbrett fenomen i vår västerländska kultur. Vi ska alla se ut som tjugotre och har livserfarenhet som en femtioåring. Det är en svår kombination och verkar endast fungera för de rika i Hollywood, om ens för dem. Jag vill inte vara så lätt påverkad, men uppenbarligen så är även jag livrädd för att bli tunnhårig som min vän och precis som honom skulle jag ta chansen att få tillbaka mitt hå – kosta vad det kosta ville. Att upprätthålla en stil och ett snyggt utseende tar inte bara tid, det är en livsstil, ett halvtids jobb i varje fall. Jag är osäker på om det var så här jag ville ha det, men det är så det är nu. Jag kommer givetvis att följa med min vän till kliniken om han skulle be mig, får bara se till att inte känna mig för osäker i mitt egna utseende så att det inte slutar med någon operation för egen del.