Laddar

Coilovers från Hova

Att ha coilovers på sin bil är ett roligt och bra, och i vissa fall nödvändigt, attribut för dig som ägnar dig åt motorsport och racing. Med coilovers kan du höja och sänka fordonet till önskad nivå och beroende på vad som passar för den terräng du ska köra på. Du får även högklassiska stötdämpare och förmåga att justera hårdheten på stötdämparna.

Fördelar med coilovers

Det som är bra med coilovers är att man som förare har full kontroll på sitt fordon och kan justera det till önskat läge för stunden. Om man kör på torra vägbanor kan du sänka bilen. Om det däremot är snö eller blött kan du höja bilen och undvika kontakt med detta så mycket som möjligt. Med vanliga sänkningsfjädrar kan du inte ändra läget flera gånger, utan då du har sänkt bilen så stannar den i det läget. Alltså, fjädring och stötdämpning finns redan i bilar, men med coilovers får man en oslagbar kombination som gör det möjligt att styra bilen i höjdled samt hårdhet. Perfekt för banracing.

Olika coilovers

Då coilovers har blivit mycket populärt och något som man inom motorsportsvärlden förlitar sig mycket på, finns det också många återförsäljare av coilovers. Vidare finns det många mekaniker och bilverkstäder som kan installera dem om man inte känner sig trygg med att göra det själv. Och självklart finns det en stor bredd på vilka coilovers som erbjuds på marknaden. Spektrumet stäcker sig mellan enkla budgetalternativ med färre inställningsmöjligheter till lyxvarianter där man kan ha större kontroll och valmöjligheter. Vilka man behöver beror helt vad man har tänkt använda de till och vilka behov man ser.

Hova återförsäljare

En återförsäljare som har ett stort utbud av coilovers är Hova. Det är en internetbaserad butik som funnits i 10 år och som specialiserat sig på bildelar för bilstyling och tuning. Deras coilover-kit kostar från ca 2500 kronor till de allra mest avancerade och därmed också dyra på upp till cirka 15000 kronor. Sedan finns det prisklasser på allt däremellan. Priset avgörs bland annat av hur mycket de går att justera i höjdled, om det är kit som inkluderar coilovers både fram och bak, samt vad det är för typ av bil de ska användas till. Det är till exempel så att det behövs olika coilovers från Hova beroende på om man kör med bensin eller diesel. Men vad du än behöver, så har Hova det.