Laddar

Bilens handbok – kommunicera med fordonet

Hur kan du berätta om din bil är gjord av en viss biltillverkare? Det finns naturligtvis många fler specifika tecken tillgängliga på ett mer lämpligt teckenspråk för dagligt bruk. Om du har problem med att förstå dem, så kanske det är dags att försöka lära sig några teckenspråk för att bättre kommunicera med ditt fordon.Du kanske har hört att vissa tillverkare inkluderar vissa ord eller fraser i sina handböcker som anger den specifika modellen. Detta kallas MAF-koden, eller tillverkarens Automotive General Code of Procedure.

Om du är som jag och har ett intresse för bilar, är det viktigt att veta hur man känner igen och köpa en bra bil. Du behöver inte veta varje detalj och teknikalitet, men det hjälper att veta vad som gör bilarna i din prisklass så att du kan jämföra dem med dina egna personliga val och se vilken som kommer att passa din budget. Om du är intresserad av att köpa en begagnad bil som inte är så ny som du hade hoppats på, kanske du vill besöka en återförsäljare, eller besöka en tillverkares webbplats och titta igenom alla sina modeller och funktioner. Det enklaste sättet att lära sig att läsa dessa koder är att köpa ett program eller ebook som visar dig dessa koder på ett visuellt sätt. Ett annat bra sätt att lära sig är att läsa en guidebok om samma typ och modell som du försöker lära dig mer om. Det finns ett antal bilböcker tillgängliga, och de flesta av dem är ganska billiga.

Som ni kan se är det möjligt att identifiera en rätt bil utan att behöva veta varje bit av tekniska och mekaniska detaljer i den bilen. Det är helt enkelt en fråga om att hitta en källa att köpa den från och lära sig tecken och symboler, och ord som används för att se skillnaden.