Laddar

Arbeta som fordonsingenjör inom bilindustrin

Det finns två primära funktioner hos fordonsingenjörer – att designa och producera vägfordon för en mängd olika marknader och för att hantera verksamheten i olika transportsystem inom en organisation. Dessutom är de skyldiga att analysera nuvarande trender och formulera nya vägfordon mönster. Som ingenjör är det ditt jobb att veta om fordonstekniken och dess konsekvenser på vägen.

Ingenjörer har en mängd olika ansvarsområden. Först måste de utforma och utveckla utformningen av hela vägfordonet eller åtminstone delar därav. För det andra måste de utveckla och genomföra design- och ingenjörsprinciperna i fordonet. För det tredje måste de utvärdera utformningens effektivitet och se till att den nya utformningen uppfyller konsumenternas behov och uppfyller lagens lagstadgade krav. Slutligen måste de genomföra nödvändiga marknadsundersökningar och fastställa genomförbarheten av de nya konstruktionerna. På grund av sina höga arbetsuppgifter får fordonsingenjörer höga betalt. Löneintervallet för denna position varierar beroende på region och kan vara så hög som $ 100K per år i vissa länder som USA, Storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Även om du inte nödvändigtvis behöver ha ingenjörsutbildning för att bli fordonsingenjörer, erbjuder många institutioner certifieringsprogram. Till exempel finns det flera nationella organisationer som erbjuder certifieringar till dem som funderar på karriärer inom detta område. Dessa organisationer kan också hjälpa dig med anställningsmöjligheter inom företaget efter att du har avslutat sitt program.

Som en ingenjörs arbetsbeskrivning skulle antyda är de också ansvariga för underhåll av vägfordon. De måste se till att de kan diagnostisera problem och göra eventuella nödvändiga reparationer. En annan uppgift som fordonsingenjörer har utfört är att testa vägfordonen. Detta inkluderar att utföra en rad tester för att se hur bra de presterar under olika förhållanden, inklusive körförhållanden, väderförhållanden och trafikförhållanden. De flesta fordonstillverkare att inkludera en mängd funktioner och säkerhetsfunktioner i sina fordon. Det är dock ingenjörernas ansvar att se till att dessa funktioner och säkerhetsfunktioner uppfyller de rättsliga kraven i respektive lagar.

Involverad i konstruktionsprocessen

Ingenjörsjobb innebär också forskning om nya material och tillverkningsprocesser. Några av dessa jobb kräver också att du arbetar med ny teknik för att hitta de bästa vägfordon mönster. När man utformar nya fordon behöver ingenjörerna vara kunniga om de miljöfrågor som berörs och måste ha god arbetskunskap om fordonens bränsleeffektivitet och utsläpp. Det behövs ingenjörer i alla skeden av tillverkningen av vägfordon. Oavsett om du är en tillverkare av fordonshandlare, eller bara en privat ägare, bör du överväga att anlita en av dessa yrkesgrupper för att ta hand om ditt företag. Medan en ingenjörs uppgifter är omfattande, de flesta kräver att personen har en teknisk bakgrund. En allmän ingenjörsexamen är tillräckligt för att hjälpa dig att landa en position som ingenjör. Men vissa skolor erbjuder mer specialiserade kurser som kan hjälpa dig att bygga din karriär.

En annan del av en ingenjörs ansvar är att testa de nya designerna. Syftet med dessa provningar är att bedöma motorns effektivitet, fordonets prestanda, dess stabilitet och bromskraft samt dess prestanda vid tunga och extrema förhållanden. Fordonsingenjörer testar också tillförlitligheten hos sina produkter genom att använda sig av ett antal körprov. De flesta ingenjörer är också involverade i konstruktionsprocessen av nya fordonskonstruktioner. Eftersom de flesta fordonstillverkare fortsätter att producera nya fordon för sina kunder, kräver denna uppgift en ingenjör att ständigt vara på jakt efter förbättringar. Medan de flesta ingenjörer kommer att vara bekant med fordon, bör du se till att ingenjören som du funderar på att anställa har viss erfarenhet av denna typ. Du bör också kontrollera om ingenjören har någon tidigare erfarenhet av att utforma fordon.